قدره قادر وبالصوووووووووووووووووووور

بنت فلسطين 6

Well-known member
كيكه سهله جدا
وتؤكل بارده يعنى بتنفع فى الايام الحر هاي

نبدأ بسم الله

نشغل الفرن الاول على درجه 350
ونبدا
الطبقه الأولى
1كوب سكر
تحطيه فى المقلاة وتحرقيه لغايه لما يبقى كراميل

ونصبه في الصنيه



335439_01249565616.gif


الطبقه التانيه
1 علبه حليب مكثف او الحليب العادي ( لتخفيف السعرات الحراريه )
2 بيض+ملعقه صغيره فانليا
2 زبادى
3 ملقه سكر


335439_11249565616.gif


تحطيهم فى الخلاط ونخلطهم كويس


335439_21249565616.gif


وتضيفهم على الكراميل


335439_31249565616.gif


الطبقه الثالثه

335439_41249565616.gif


المعيار هايكون بعلبه الحليب المكثف
يعنى تغسليها وتعايرى فيها المقادير
1/2 زيت
1/2 لبن
1/2 سكر
2 بيض + ملعقه صغيره فانليا
1 دقيق ( او حسب الحاجه
2 ملعقه كبيره كاكاو بودر
1 ملعقه كبيره بيكنج بودر


335439_51249565616.gif


تحطيهم فى الخلاط وونخلطهم كويييييييييييييس
الأول السوايل والبيض
والدقيق بعد كده تحطى شويه وتضربى
لغايه لما يختلط كله


335439_61249565616.gif


تضيفهم على الطبقات السابقه


335439_71249565616.gif


تأكدى انك اضفتى المقدار كااااامل
ولم تتركى شئ فى الخلاط


335439_81249565616.gif

تحطيها فى صنيه اكبر مليانه ماء ساخن ( حمام ماء)
وتحطيها فى الرف اللى فى السط
لمده ساعه او ساعه ونصف

وتتأكدى من السوا بطرف السكين

لما تطلع اتركيها تبرد

وتمرى بطرف السكين

على دائر الصنيه

وبعدين نحطها في الفريزر لمدة ساعه ونصف

ونخرجها من الفريزر ونتركها لمدة دقيقتين ونقلبها على

طبق التقديم


وهاد الشكل النهائي


335439_91249565616.gif

ملاحظه مهما : عندما نضع الطبقه الاخيره ( طبقة الكيك )
عدم تحؤيكها ابدا صبيها في النص لانها اثناء الخبز راح تتمدد في الصنيه ومش بحاجه للتحريك



وصحتين وعافيه
 
وصفة رائعة و باين عليها حلوة كتير كتير
تسلم الأيادى
 

عودة
أعلى